Bahia

Investeren

in Brasil.nl

 

 

Bahia, terra da felicidade,

Salvador, cidade da alegria!

Farol da Barra

Bahia

Zon, zee, strand, natuur en cultuur zijn kenmerken van het bijzonder relaxte leven in Bahia. Bahia heeft 1.183 km kustlijn en de grootste baai van Brazilië ligt bij Salvador: Allerheiligenbaai. Baìa de Todos os Santos heeft veel eilanden, elk met een tropisch karakter.

Bahia is een kleurrijk, levendig en swingend deel van Brazilië. De provincie heeft een unieke cultuur (veel Afrikaanse invloeden), een rijke historie, prachtige afwisselende natuur, schitterende stranden en een heerlijk (warm) klimaat. Dit gecombineerd met de gastvrijheid van de Bahianen, geeft Bahia u een heerlijke plaats om te verblijven.

Salvador is de hoofdstad van Bahia. Het is een prachtige koloniale stad met een historisch verleden. Van de rijke geschiedenis van de stad, die ver tot in het verleden reikt, zijn vele oude gebouwen bewaard gebleven. Salvador heeft een boven- en benedenstad. Een mix van het oudste culturele gebied van Brazilië vindt u in de wijk Pelourinho. Het moderne gedeelte bevindt zich voornamelijk aan de kust.

Enkele feiten over Salvador & Bahia:

- Bahia is de 5e staat in Brazilië (grootte);

- Bahia heeft 417 gemeenten en de hoofdstad is Salvador;

- Bahia neemt bijna 40% van het Noordoosten van Brazilië in beslag;

- Wegennet in Bahia bedraagt meer dan 3.000 km;

- Bahia heeft 3 havens: Salvador, Ilhéus en Aratu, met een gezamenlijke capaciteit van 16 miljoen ton per jaar. Dit betreft distributie & inkoop van producten voor heel Latijns Amerika;

- Bahia is 2e toeristische bestemming van Brazilië;

- De zomer in Salvador loopt van december - maart, de "winter" van mei - augustus. Gemiddelde temperatuur is ongeveer 26 graad Celsius, zeer aantrekkelijk dus om de winter in Europa te ontwijken;

- Salvador beschikt over een internationaal vliegveld;

- Salvador is de 3e stad in Brazilië, m.b.t. inwonersaantal, ongeveer 3,8 miljoen inwoners;

- Salvador is tussen de 16e en 18e eeuw koloniale hoofdstad geweest van Brazilië;

- Salvador heeft (tot op heden) geen last van tsunami's, aardbevingen, orkanen, vulkanen, etc..