Ceará

Investeren

in Brasil.nl

 

 

Ceará, Terra do Sol!

Ceará

Ligt in het Noordoosten van Brazilië, met Fortaleza als hoofdstad. Dankzij een kustlijn van ruim 580 km met fantastische zandduinen, vele maagdelijke en idylische strandjes, stranden met cocospalmen en diepgroene lagunes, biedt Ceará alles wat een strandliefhebber zich maar kan wensen. Maar Ceará biedt veel meer! Ceará heeft schitterende hooglanden van het Atlantische Regenwoud, een paradijs voor natuurliefhebbers en sportievelingen. Voor diegenen die houden van wandelen, klimmen of hiken is dit ook de perfecte omgeving.

Ceará heeft een indrukwekkend berglandschap vol heldere beekjes, watervallen, valleien met een overvloed aan kleurrijke vogels en bloemen. Het is een prachtige plek voor liefhebbers van natuur, avontuur en sport. Een goed voorbeeld zijn de grotten van Ubajara.

Cumbuco en Jericoacoara zijn een paradijs van Brazilië voor (kite) windsurfers! Cumbuco is een badplaats met brede zandstranden en hoge duinen. Jericoacoara is een bijzonder dorpje met ongelooflijk hoge duinen langs het strand, in de buurt van Jeri kunt u een bezoek brengen aan de azuurblauwe lagune van Jijoca, indrukwekkend!

Fortaleza is opgericht in 1649 door de Portugezen en Nederlanders. Inwoners van de stad hebben een afkomst uit Noord en Zuid Europa, afstammelingen uit Afrika en de oorspronkelijke bevolking: de Indianen. Gastvrije, vriendelijke, blije en creatieve mensen.

Fortaleza heeft een internationale vliegveld met dagelijks vluchten uit o.a. Europa.

Ceará heeft een aangenaam klimaat het gehele jaar door. Voor veel Brazilianen is Ceará ook een uitdagende vakantiebestemming. Een rondreis door de provincie in combinatie met een bezoek aan het Beachpark (kust van Fortaleza) wordt vaak geboekt.

Ceará geniet inkomsten o.a. uit de natuur (visserij, garnalen, fruit, cashew noten), toerisme (hotels, restaurants, excursies, souvenirs, transport), industrie (schoenen, kleding), makelaardij & bouw (projectontwikkeling langs de kust).